Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

καταδίκη της "καλής" βίας

.
Το Δ.Σ. του ΕΣΔΕΠ, στην από 25.6.2009 συνεδρίασή του, αποφάσισε για πρώτη φορά (και μάλιστα ομόφωνα) να καταδικάσει τη λεγόμενη "καλή" βία, δηλαδή τη βία που προέρχεται από τους φοιτητές, σε αντίθεση με τη βία που προέρχεται από εξωπανεπιστημιακούς, που είναι η λεγόμενη "κακή" βία και που, κατά τα μέχρι τώρα κρατούντα, αυτή δικαιολογούνταν να τη μεταχειριζόμαστε διαφορετικά σε σχέση με την άλλη. Ο ΕΣΔΕΠ καταδίκασε απερίφραστα τις πράξεις βίας που εκδηλώθηκαν κατά τη διεξαγωγή των εκλογών για τα όργανα διοίκησης των Σχολών και Τμημάτων του ΑΠΘ με τη συστηματική αρπαγή καλπών και την παρεμπόδιση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των φοιτητών.
.
Αναρωτηθήκατε, συνάδελφοι, γιατί δεν ξανάγινε κατάληψη στην Πρυτανεία μετά το Πάσχα; Αναρωτηθήκατε γιατί έμειναν μόνοι τους καμιά τριανταριά σκληροπυρηνικοί εξτρεμιστές σε όλο το ΑΠΘ που περιφέρονταν στο campus και μάζευαν τις κάλπες στα Τμήματα όπου γίνονταν εκλογές; Πού είναι οι νεολαίοι του "Δικτύου", πού είναι η ΠΚΣ; Πού είναι οι συνοδοιπόροι που πλαισίωναν τους σκληροπηρυνικούς στις καταλήψεις των Σχολών και τις ομηρείες των Γενικών Συνελεύσεων; Προφανώς, τους συμμάζεψαν οι "πατεράδες" κι οι "παππούδες" τους, με άλλα λόγια οι δικοί μας συνάδελφοι του χώρου τους κι οι κομματάρχες αυτωνών στα κεντρικά τους. Διότι η κοινωνία τους έστειλε διπλό μήνυμα: και στο συνδικαλισμό, και στις ευρωεκλογές. Γιατί κάποιοι σαν κι εμάς, χάρη στη δική σας στήριξη, φωνάζουν από δίπλα, ξεσηκώνονται, μαζεύουν υπογραφές, αλλάξανε πια τους συσχετισμούς και δεν αφήνουν χώρο στις παλιές πολιτικές που στηρίζανε τις καταλήψεις και τη βία στα Πανεπιστήμια.
.
Εμείς χαιρετίζουμε ειλικρινά αυτή τη μεταστροφή, που ελπίζουμε νάναι μόνιμη και όχι περιστασιακή, για να απομονώσουμε καθολικά τη βία και να την θέσουμε οριστικά εκτός Πανεπιστημίου.
.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλή εξέλιξη, και μπράβο στη Συμπαράταξη για τη στάση της. Εύχομαι η συνέχεια στο ΑΠΘ να είναι ακόμα καλύτερη.

    Στο ΟΠΑ δυστυχώς τα νέα μας στο θέμα της βίας τα βλέπετε και στις ειδήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.