Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

It's a beautiful day

.


Σήμερα είναι μια υπέροχη μέρα για την Παιδεία, μια υπέροχη μέρα για την Ελλάδα!


Αυτό που έγινε χθες στη Βουλή, ήταν συναρπαστικό. Για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, όχι μόνο η ανώτατη εκπαίδευση, αλλά και η ίδια η χώρα μπορεί να ελπίζει. Γιατί ετούτη η μάχη, είναι ίδια με την άλλη που δίνει η χώρα για τη διάσωσή της. Και απέναντι, βρίσκονται και στις δυο περιπτώσεις οι ίδιοι ιδεολογικοί αντίπαλοι.


Εμείς είμαστε περήφανοι που δώσαμε από την αρχή το παρών σ’ αυτό τον αγώνα. Επιλέξαμε να πούμε ανεπιφύλακτα ΝΑΙ στη μεταρρύθμιση, γιατί κρίναμε πως ο,τιδήποτε άλλο θα ήταν μιζέρια.


Όσοι από εμάς εμπλακήκαμε στην όμορφη περιπέτεια της Πανεπιστημιακής Συμπαράταξης, νιώθουμε σήμερα μια γλυκιά κούραση, όπως όταν με πολύ κόπο και προσωπικό κόστος προσθέτεις ένα λιθαράκι στο δρόμο για ένα μεγάλο στόχο που τώρα βλέπεις να επιτυγχάνεται.


Όσοι, όμως, αποφασίσαμε να εκτεθούμε σε τέτοιο βαθμό, δεν θα το κάναμε, ούτε θα συνεχίζαμε, αν δεν ήμασταν βέβαιοι ότι ήσασταν πάρα πολλοί αυτοί που συμμεριζόσασταν τις απόψεις μας, μας επιδοκιμάζατε και μας στηρίζατε.


Για μας, οι μάχες χαρακωμάτων έλαβαν τέλος. Οι δυνάμεις της συντήρησης στα Πανεπιστήμια απομονώθηκαν από την κοινωνία. Τώρα θα πρέπει να τις απομονώσουμε κι εμείς εδώ μέσα, ξεκινώντας κάτι καινούργιο.


It’s a beautiful day.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.