Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

βιασμός της Δημοκρατίας στο όνομα του "δημοκρατικού" Πανεπιστημίου


Τέτοια πράγματα δεν έχουν ξανασυμβεί στο ΑΠΘ! Χθες καταλύθηκε η δημοκρατία στο Αριστοτέλειο με τη συμμετοχή διοικητικών υπαλλήλων και πανεπιστημιακών δασκάλων. Δηλαδή, όχι μόνο από φοιτητές, που έχουν το ελαφρυντικό της ηλικίας, ή κουκουλοφόρους, που ξέχασαν να φορέσουν τις κουκούλες τους, αλλά και από συναδέλφους ακόμη, που θάπρεπε να την περιφρουρούν και να τη θωρακίζουν στα αμφιθέατρα και τις συνελεύσεις. 

Αφού όλο το προηγούμενο διάστημα οργάνωσαν την κατάλυσή της, περιφερόμενοι από ΑΕΙ σε ΑΕΙ σαν μπουλούκι σε θεατρική τουρνέ, επιχειρούν τώρα να κρύψουν τις ευθύνες τους προβάλλοντας αστείες δικαιολογίες, ότι τάχα δεν είναι η ώρα για τέτοια εξαιτίας της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα... Πότε σκέφτηκαν, άραγε, τη χώρα και τώρα ξαφνικά τους έπιασε πόνος; Ποιον κοροϊδεύουν. Μα ακριβώς επειδή η χώρα βρίσκεται σ' αυτή την κατάσταση θα έπρεπε να δώσουμε εμείς πρώτοι το παράδειγμα της υπευθυνότητας, της σοβαρότητας και της συμμόρφωσης προς τους νόμους, πριν επιχειρήσουμε να τους αλλάξουμε αν νομίζουμε ότι δεν είναι καλοί με δημοκρατικές διαδικασίες. Όχι με τραμπουκισμούς και αυθαιρεσίες χάρη μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. 

Η κοινωνία που μας παρακολουθεί, συνάδελφοι, δεν διακρίνει ποιος από μας διαμαρτύρεται κι έχει δίκιο και ποιος βιαιοπραγεί στους κόλπους μας κι έχει άδικο. Γι' αυτό θα μας τιμωρήσει όλους πολύ αυστηρά αύριο μεθαύριο κι εμείς θαναρωτιόμαστε γιατί το κάνει και θα ψάχνουμε τους φταίχτες στα ΜΜΕ και στους πολιτικούς... Εδώ μέσα βρίσκονται οι φταίχτες. Ανάμεσά μας βρίσκονται οι φταίχτες της απαξίωσής μας από την κοινωνία. Ως πότε θα ανεχόμαστε να μας διασύρουν στα μάτια της με τέτοιο τρόπο και σε τέτοιο βαθμό;
.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.