Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

για τη νέα κατάληψη της Πρυτανείας

.
Για μια ακόμη φορά υφιστάμεθα κατάφωρη παραβίαση του ασύλου.
.
Συγκεκριμένα, ομάδα εξωπανεπιστημιακών κατέστρεψε μπάρες εισόδου στο ΑΠΘ και μετά τη νόμιμη επέμβαση της αστυνομίας, κατέλαβε προχθές (24-2-2010) το κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ και εμποδίζει έκτοτε τη διοικητική του λειτουργία, υπερασπιζόμενη δήθεν το άσυλο.
.
Η πανεπιστημιακή κοινότητα του ΑΠΘ έχει διδαχθεί από τον ευτελισμό που υπέστη πέρυσι σε ανάλογη περίσταση το Πανεπιστήμιό μας και δεν πρόκειται να ανεχθεί επανάληψη παρόμοιων φαινομένων κατάληψης από ασύντακτες ομάδες ατόμων άγνωστης προέλευσης.
.
Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας, (συλλόγους εργαζομένων στο ΑΠΘ, φοιτητικούς συλλόγους, συνδικαλιστικές παρατάξεις), υποψήφια πρυτανικά σχήματα, καθώς και τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης μας, να απομονώσουν αυτές τις αυθαίρετες και ψευδεπίγραφες πρακτικές.
.
Επιπλέον, να στηρίξουν ομόθυμα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που πρέπει με αποφασιστικότητα να αναλάβουν οι Πρυτανικές Αρχές για την αποκατάσταση της εύρυθμης και νόμιμης λειτουργίας του Πανεπιστημίου.
.
Εμείς δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το ακαδημαϊκό άσυλο και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να σφετερίζεται αυτό το δικαίωμά μας.
.
Κάτω τα χέρια από το Πανεπιστήμιο.
.
Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση Επιστημών Υγείας ΑΠΘ
Ενιαία Κίνηση Πανεπιστημιακών – ΚιΠΑν ΑΠΘ
Πανεπιστημιακή Συμπαράταξη ΑΠΘ
.

3 σχόλια:

  1. εντάξει υπερασπιστείτε το άσυλο πλάι στους υπανθρώπους που απαρτίζουν τις πρυτανικές αρχές.
    απέναντί σας θα είμαστε!!!!
    το άσυλο δεν ανήκει σε καμία εξουσία!!


    και τελείως ενημςρωτικά το σπάσιμο των μπαρών δεν έγινε απο ομάδα εξωπανεπιστημιακών, αλλά από φοιτητές, εργαζόμενους , άνεργους όλων των πολιτικών χώρων.ήταν ένα κομμάτι που βγήκε από την απεργιακή κινητοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το άσυλο, κατά τον ανωτέρω κο ανώνυμο, ανήκει στην δική του εξουσία.
    Υποθέτω ότι θεωρεί τον εαυτό του και τους ομοίους του αντί- εξουσιαστές, αλλά είναι τα πιο εξουσιαστικά άτομα που κυκλοφορούν στην εποχή μας. Μας ενημέρωσε κιόλας ότι δεν ήταν όλοι εξωπανεπιστημιακοί, υπήρχαν και φοιτητές ανάμεσά τους.
    Πιστεύει και αυτός ότι αγωνίζεται για το καλό κάποιων. Ως εκεί φτάνει. Αυτό που δεν περνάει από το νου του είναι ότι υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίον δεν πείθει παρά μόνο τον εαυτό του και μερικούς ακόμη οργισμένους. Και καταφεύγει στις φασιστικές πρακτικές της οργανωμένης μικρής δυναμικής του ομάδας του τύπου "εγώ θα κάνω το δικό μου". Να τον πληροφορήσω ότι και εμείς οργιζόμαστε με τα στραβά και ανάποδα που βλέπουμε γύρω μας. Και υπάρχουν πολλά. Αλλά δεν καταφεύγουμε σε επιλογές τύπου "αποφασίζομεν και διατάσσομεν".
    Αυτός όμως επιλέγει τον δρόμο του τσαμπουκά. Αυτό βέβαια τον χαρακτηρίζει, όσο και να υποκρίνεται άλλα.
    Κατά τη γνώμη μου, η αστυνομία δεν είναι επιλογή στην προκειμένη περίπτωση. Αλλά αυτός που βρίζει τις πρυτανικές αρχές όπως ο κύριος αυτός, πρέπει να χάνει την φοιτητική ιδιότητα.
    Αν πάλι δεν την έχει, δεν ξέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλιάτσικο στην κατάληψη του ΑΠΘ!

    Εληξε η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2/3/2010), που ξεκίνησε από το βράδυ της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου.Το κτίριο κατέλαβαν άγνωστοι, μετά από επεισόδια που προηγήθηκαν με ειδικές δυνάμεις...της ασφάλειας, όταν περίπου 30 εξωπανεπιστημιακοί έκοψαν με σιδεροπρίονα τις εισόδους φύλαξης του πανεπιστημίου στις οδούς Αγίου Δημητρίου και Εγνατία.

    Οι δυνάμεις ασφαλείας εισήλθαν στην πανεπιστημιούπολη (όπως προβλέπουν προηγούμενες αποφάσεις της Συγκλήτου), προσπαθώντας να αποτρέψουν τις καταστροφές και να απομακρύνουν τους δράστες, ωστόσο ομάδα αγνώστων κατέλαβε αργότερα το κτίριο.

    Σήμερα, μετά την λήξη της κατάληψης, οι υπάλληλοι του πανεπιστημίου και οι πρυτανικές αρχές αντίκρισαν ένα απεχθές θέαμα, κατά την είσοδό τους στο κτίριο, καθώς οι καταληψίες, έγραψαν υβριστικά συνθήματα στους τοίχους, έκλεψαν τα εμπορεύματα του κυλικείου (αξίας περίπου 10.000 ευρώ), καθώς και την προτομή του Αριστοτέλη, ενώ αναποδογύρισαν την πλάκα όπου αναγράφονται τα ονόματα όλων των πρυτανικών αρχών και έκαψαν την ελληνική σημαία που βρισκόταν στην είσοδο.

    Δεν σημειώθηκαν καταστροφές σε γραφεία, ενώ συνεργεία πραγματοποιούν εργασίες καθαρισμού του κτιρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.