Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

γιατί δεν απεργούμε

.
Επιθυμώντας να συμβάλλουμε στην κοινή προσπάθεια εξόδου της χώρας από τη βαθύτατη κρίση, δεν απεργούμε, όχι γιατί πιστεύουμε ότι ο κλάδος μας έτυχε δίκαιης μεταχείρισης, αλλά γιατί συναισθανόμαστε την απόλυτη ανάγκη να διασωθεί η χώρα από την κατάρρευση. Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμούμε ότι η κοινή προσπάθεια πρέπει να εξατομικευθεί σε όλα τα επίπεδα του χώρου δουλειάς μας και για όλους εμάς που εργαζόμαστε στο Πανεπιστήμιο και αμειβόμαστε από το Δημόσιο.
.
Καλούμε τους συναδέλφους όλων των τμημάτων, σχολών, νομικών προσώπων και πάσης φύσεως υπηρεσιών του ΑΠΘ, να λειτουργήσουν πλέον στους δημόσιους πανεπιστημιακούς χώρους δουλειάς και δράσης ωσάν να επρόκειτο για το δικό τους σπίτι και το δικό τους ιδιωτικό γραφείο. Να αποφεύγουν ή να περιορίζουν οποιαδήποτε μη απαραίτητη δαπάνη, όπως θα έκαναν στο δικό τους νοικοκυριό ή θα συμπεριφέρονταν στη δική τους ατομική επιχείρηση. Σαν να πλήρωναν οι ίδιοι το ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο και τα αναλώσιμα που ξοδεύουν ή το φωτοτυπικό μηχάνημα που συντηρούν, σαν να έβαφαν με δικά τους έξοδα το χώρο δουλειάς τους ή ν' αποκαθιστούσαν με δικές τους δαπάνες τις ζημιές στο σπίτι τους.
.
Ας αναλογιστούμε πλέον τί μπορούμε να κάνουμε ο καθένας και η καθεμιά από εμάς για τη χώρα μας, διότι η χώρα μας αδυνατεί πια να κάνει για μας ό,τι συνήθιζε να κάνει ή και να μην κάνει τα τελευταία 30 χρόνια.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.