Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

προμελετημένη η βίαιη παρεμπόδιση εκλογών στο ΑΠΘ
























Όλο το προηγούμενο διάστημα, είχαμε προειδοποιήσει και καταγγείλει σε όλους τους τόνους ότι επρόκειτο να γίνει απόπειρα βίαιης παρεμπόδισης της διενέργειας των εκλογών για τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Ιδρύματος στο ΑΠΘ. Δεν ήταν μυστικό για κανέναν, οι δε υποκινητές της όχι μόνο δεν το κρατούσαν κρυφό, παρά μας βομβάρδιζαν κιόλας με ανακοινώσεις και ψηφίσματα υπό τύπου προκηρύξεων σχετικά με την ματαίωση των εκλογών με χρήση κάθε μέσου - και ο νοών νοείτω.
Επειδή ορισμένες δηλώσεις που είδαν στο μεταξύ το φως της δημοσιότητας περί δήθεν μη άσκησης βίας κατά την παρεμπόδιση της ψηφοφορίας προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας, αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε το σκαρίφημα αυτό, που βρήκαμε την Τετάρτη το μεσημέρι της 15ης Φεβρουαρίου κολλημένο σε τζαμαρία του foyer της Νομικής του ΑΠΘ. Χαρτογραφεί τον τόπο του «εγκλήματος» για τους μη εξοικειωμένους με το χώρο καταληψίες, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν για να καταλάβουν τη Σχολή ώστε να παρεμποδίσουν τη διενέργεια της ψηφοφορίας την πρώτη ημέρα των εκλογών. Αποδεικνύει πόσο αυθόρμητη και «ειρηνική» ήταν η πρόθεση των καταληψιών. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για προμελετημένη προβοκάτσια, που σχεδιάστηκε με σκοπό την αποτελεσματική παρεμπόδιση της ψηφοφορίας από hard core καταληψίες οιονεί φοιτητές, ενώ απ’ έξω θα την έστηναν οι υποκινητές τους για να κάνουν μπούγιο. Το ΜΑΣ θα επένδυε το όλο σκηνικό με σημαίες, συνθήματα και όγκο φοιτητών (διότι οι hard core καταληψίες δεν γέμιζαν το μάτι ποσοτικά).
Είναι χαρακτηριστικό πως το σκαρίφημα που δημοσιεύουμε σήμερα σχεδιάστηκε στο πίσω μέρος ενός τρακτ μιας αριστερίστικης οργάνωσης, που καλούσε φοιτητές, εργαζόμενους, καθηγητές, διοικητικούς υπαλλήλους κ.λπ. να μπλοκάρουν την ψηφοφορία. Καταγράφει δε όλες τις εισόδους του κτιρίου της Νομικής, τις οποίες φρόντισαν οι καταληψίες να τις κλείσουν με δικά τους λουκέτα.
Ο τραμπουκισμός των καταληψιών δεν σταμάτησε στο χώρο της Νομικής. Πληροφορούμενοι ότι πολλοί καθηγητές είχαν συγκεντρωθεί στο αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης, οι καταληψίες και οι παρατρεχάμενοι του ΜΑΣ μετέβησαν μαζικά εκεί, ανοίγοντας μάλιστα βίαια την πόρτα του αμφιθεάτρου που έκλεισε κάποιος συνάδελφος από μέσα, φωνάζοντας συνθήματα, με αποτέλεσμα να διαλύσουν και αυτή τη συνάντηση των καθηγητών, όπως είχαν κάνει στις 8 Φλεβάρη στην Ιατρική Σχολή.
Τη δεύτερη μέρα της ψηφοφορίας, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, αποδείχθηκαν πέραν πάσης αμφιβολίας οι υπόγειες (;) διαδρομές των υποκινητών της κατάληψης με τους καταληψίες, καθώς οι πρώτοι φρόντισαν να δασκαλέψουν τους δεύτερους, μπροστά στον κίνδυνο κλήσης της δημόσιας δύναμης, να μείνουν εκτός της Σχολής για να μη θεωρηθούν ότι καταλαμβάνουν δημόσιο κτίριο. Παρόλα αυτά, οι καταληψίες είχαν και πάλι φροντίσει να κλειδώσουν τις εισόδους της Σχολής με δικά τους λουκέτα.
Κατόπιν των ανωτέρω, καλούμε όσους δηλώνουν -χωρίς να ντρέπονται- ότι δεν ασκήθηκε βία κατά την παρεμπόδιση της διαδικασίας και τις δύο ημέρες κατά τις οποίες έγινε προσπάθεια να διεξαχθεί η ψηφοφορία, να σεβαστούν τουλάχιστον τη νοημοσύνη μας, αφού δεν σέβονται που δε σέβονται την αξιοπρέπειά μας ως συναδέλφων τους.

3 σχόλια:

  1. μήπως είναι καιρός να οργανώσουμε την ηλεκτρονική ψηφοφορία? να απαλλαγούμε από αυτά τα κλειδώματα και τους τραμπουκισμούς από αυτές τις μικρο-ομάδες, απέναντι στις οποίες είμαστε ανήμποροι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο στόκος είσαι; Πες μου, πόσο;
    Ξέρεις τι σημαίνει προβοκάτσια και χρησιμοποιείς τη φράση "προμελετημένη προβοκάτσια" για το σκηνικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως... η έκφραση "προμελετημένη προβοκάτσια" δεν περιγράφει την πραγματικότητα.
    Δεν επρόκειτο περί προβοκάτσιας.
    Ορθότερη έκφραση θα ήταν "προμελετημένη φασιστοειδής κατάληψη".
    Σε ευχαριστούμε KONGOμουνιστή για την επισήμανση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.