Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Μπροστά στην κάλπη

.
Αγαπητοί και αγαπητές συνάδελφοι,

Μας γνωρίσατε τα τελευταία δύο χρόνια μέσα από τις πρωτοβουλίες που πήραμε για την αναβάθμιση και τη μεταρρύθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου και από τους αγώνες μας για ακαδημαϊκή αξιοπρέπεια. Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου μας, οι παρεμβάσεις μας, ακόμη και τα λάθη μας, έγιναν δημόσια, στο φως της ημέρας. Δεν έχουμε κανέναν μηχανισμό πίσω μας για να στηριχτούμε. Το ψηφοδέλτιο μας δεν πρόσκειται σε καμία πολιτική παράταξη και έχει ως μοναδικό σημείο αναφοράς την ακαδημαϊκή μας ιδιότητα. Μπροστά στις αυριανές εκλογές θέλουμε να σας θυμίσουμε μόνον την πρώτη και την τελευταία παράγραφο της εκλογικής μας διακήρυξης:

«Εμείς, τα μέλη ΔΕΠ του ΑΠΘ που κατεβαίνουμε στις εκλογές της 28-01-2009 για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στον ΕΣΔΕΠ και την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ, πήραμε την πρωτοβουλία να εκτεθούμε, με έναν μοναδικό σκοπό: να προβάλλουμε σε συνδικαλιστικό επίπεδο απόψεις, που πιστεύουμε πως απηχούν τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων μας. Αυτές που συζητάμε κατ’ ιδίαν μεταξύ μας και συμφωνούμε, αλλά που δημόσια χάνουν το στίγμα τους πίσω από ξύλινες τοποθετήσεις και παραταξιακές σκοπιμότητες, που τα ΜΜΕ αναμεταδίδουν ως δήθεν «θέσεις των πανεπιστημιακών».
. . . . .

»Εδώ και χρόνια, οι ίδιες παρατάξεις, οι ίδιες πολιτικές, τα ίδια πρόσωπα έχουν καταδικάσει τα συνδικαλιστικά μας όργανα σε μαρασμό και απαξίωση. Αυτό είναι επιζήμιο και πρέπει να αλλάξει. Οι 2.700 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι του ΑΠΘ πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας ένα ερώτημα: θα εξακολουθήσουμε να επιτρέπουμε να μας «εκπροσωπούν» αυτοί που δεν μας εκφράζουν; Αν η απάντηση είναι όχι, τότε μας μένει μία επιλογή: να συμμετέχουμε όλοι και όλες στις εκλογικές διαδικασίες.»

Το υπόλοιπο κείμενο θα το βρείτε στην Εκλογική μας Διακήρυξη.

Στο Πανεπιστήμιό μας τα τελευταία χρόνια, η συμμετοχή των μελών ΔΕΠ στις διαδικασίες αυτές ήταν μόλις 12%, πολύ χαμηλότερη και από τον, ήδη χαμηλό, εθνικό μέσο όρο του 25% περίπου. Πρώτη μας προτεραιότητα η μεγάλη αύξηση της συμμετοχής στις αυριανές εκλογές. Σας καλούμε, λοιπόν, όλους και όλες να πάρετε μέρος στην αυριανή διαδικασία.

Αν πιστεύετε ότι πρέπει να υπάρχει μια ανεξάρτητη φωνή στον ΕΣΔΕΠ, στηρίξτε την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΠΘ.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.