Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Για το εκλογικό αποτέλεσμα

.
Στις σημερινές εκλογές του ΕΣΔΕΠ ψήφισαν 465 συνάδελφοι. Θέλουμε να σταθούμε στο γεγονός ότι η αύξηση της συμμετοχής σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές φτάνει στο 50% και αποτελεί τη μεγαλύτερη συμμετοχή στα εκλογικά χρονικά του ΕΣΔΕΠ. Θέλουμε να πιστεύουμε πως η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ υπήρξε ο καταλύτης αυτής της επιτυχίας.

Θέλουμε να σταθούμε ακόμη στο γεγονός πως ένα μεγάλο μέρος συναδέλφων εμπιστεύτηκαν για πρώτη φορά μια ανεξάρτητη και ακαδημαϊκή φωνή και κατέστησαν την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ δεύτερη δύναμη. Πιστεύουμε δε ότι κέρδισε την εκτίμηση και τον σεβασμό πολυ περισσότερων συναδέλφων.

Η Παράταξή μας θέλει να ευχαριστήσει από βάθους καρδιάς όλους αυτούς που την πλαισίωσαν και την στήριξαν. Όσους και όσες μας εμπιστεύτηκαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους. Όσους και όσες δίστασαν να τολμήσουν μαζί μας, αλλά στάθηκαν δίπλα μας μέχρι το τέλος. Σε όλους αυτούς, θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και να δεσμευτούμε απέναντί τους πως δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες τους.

Βέβαια, αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα, καθώς ο στόχος για τη συμμετοχή του συνόλου των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου μας δεν επιτεύχθηκε. Το τείχος της δυσπιστίας που έχει υψωθεί εδώ και πολλά χρόνια, δεν επέτρεψε στους περισσότερους και τις περισότερες από μας να συμμετάσχουν.

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ δεσμεύεται να εργαστεί με όλες της τις δυνάμεις, αλλά και να συνεργαστεί με τις άλλες παρατάξεις, για την υπέρβαση αυτής της κρίσης εμπιστοσύνης και για την κινητοποίηση όλων των μελών ΔΕΠ πάνω στο στόχο της αναβάθμισης του Πανεπιστημίου μας και της μεταρρύθμισης της Ανώτατης Δημόσιας Παιδείας στη χώρα μας. Στην κατέυθυνση της συμμετοχής όλων των συναδέλφων στη λήψη των αποφάσεων που μας αφορούν.


.


2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια σε όλους!
    Το αποτέλεσμα αποδεικνύει την ανάγκη των συναδέλφων μας να εκφραστούν πολιτικά, μακριά από τον ξύλινο κομματικό λόγο και την ποδηγέτηση του ακαδημαϊκού χώρου. Απομένει να μετουσιώσουμε τη δυναμική αυτή σε σύνθεση ιδεών και επιχειρημάτων, με γνώμονα την ανάπτυξη και την ανάδειξη του Πανεπιστημίου μας.
    Δεν πήρα ποτέ τον λόγο στη λίστα του ΕΣΔΕΠ, όσο κι αν οι αστοχίες και οι αγκυλώσεις συναδέλφων με απογοήτευσαν και ενίοτε με θύμωσαν. Ίσως γιατί είμαι ο πιο νέος και δεν ήθελα να επιτρέψω στους νομιζόμενους και μεγαλόσχημους επαϊοντες να σχολιάσουν τις απόψεις μου μέσα από την πολιτική πενία και τους στρατευμένους κονδυλοφόρους τους. Όμως σε αυτό το blog, όπως και στο ψηφοδέλτιο, αισθάνομαι οικεία. Και ελπίζω ότι θα αποτελέσει μιαν αγορά στην οποία θα προσχωρήσουν ακόμη περισσότεροι συνάδελφοι, ειδικά οι νεότεροι, ώστε να κατορθώσουμε να αρθρώσουμε ευφάνταστο και δημιουργικό λόγο, τόσο για το καλό του ΑΠΘ, όσο και για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
    Ειλικρινά, σας ευχαριστώ όλους για την πρωτοβουλία που επωμιστήκατε. Να μην ξεχάσουμε όμως, ότι η ανεπανάληπτη αυτή επιτυχία παράγει ευθύνες και προσκαλεί τη διάθεσή μας για να υπερβούμε τα κακώς κείμενα και να μετατοπίσουμε τα σύνορα που δεν μας εκφράζουν, ούτε περιποιούν με τιμή την ακαδημαϊκή μας ιδιότητα.
    Σε πιο προσωπικό επίπεδο, Ορέστη Καλογήρου δεν γνωριζόμαστε, όμως γνώρισα τις απόψεις σου και αυτό νομίζω πως ήταν αρκετό για να σε εμπιστευθώ. Άλλωστε δεν υπήρξε φορά που να μην με ικανοποίησε έστω και ένα e-mail σου στη Λίστα. Και Παναγιώτη Γκλαβίνη, να είσαι καλά, γιατί είσαι δουλευταράς και το πονάς το πανεπιστήμιο. Σ'ευχαριστώ για την πρόταση να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο της Συμπαράταξης. Ήταν χαρά να ταυτιστώ μαζί σας, και να κρατήσω ένα από τα μολύβια!
    Μίλτος Σαρηγιαννίδης, Λεκτ. Νομικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί φίλοι,
    Σας συγχαίρω για την πραγματικά εξαιρετική επιτυχία σας στις εκλογές.
    Παράλληλα όμως θέλω να ενημερώσω όλους τους συναδέλφους για μια πρωτοφανή παρανομία και αυθαιρεσία που επιχειρείται.
    Όπως με ενημέρωσαν, η 7-η έδρα που δικαιούται το ψηφοδέλτιό σας και η οποία δεν πληρώθηκε λόγω έλλειψης υποψηφίου "με απόφαση της ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ" κατακυρώνεται στην ΔΗΠΑΚ, ως την παράταξη με τον επόμενο μεγαλύτερο αριθμό υπολοίπων ψήφων!!!!!
    Θα πρέπει εδώ να τονίσω τα ακόλουθα (παράτο γεγονός ότι ίσως μία ψήφος στο συνέδριο να μην είναι καθοριστική):
    1. Έχω μάθει ότι η υπάρχει απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής να μην δοθεί η έδρα αυτή σε κανέναν.
    2. Έχοντας σαφή γνώση των λειτουργιών της ΠΟΣΔΕΠ πρέπει να τονίσω ότι ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ της ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ χαρακτήρα για τους συλλόγους. Αντίθετα, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να σέβεται τις αποφάσεις των Συλλόγων.
    3. Λυπάμαι αν η ΔΗΠΑΚ και στη Θεσσαλονίκη διεκδικεί τις ψήφους ανθρώπων που δεν την ψήφισαν, αποδεικνύοντας ότι αυτό που την ενδιαφέρει τα "κουκιά" και όχι η ουσιαστική δημοκρατία.
    4. Νομίζω ότι είναι θέμα αρχής να θέσετε ενώπιον όλων των παρατάξεων το θέμα της ευθύνης τους. Εάν δεν λάβουν μέτρα υπάρχει ο κίνδυνος ακύρωσης ΟΛΗΣ της αντιπροσωπείας του ΑΠΘ στο Συνέδριο.
    5. Τελευταία, αλλά αναγκαία λύση είναι τέλος η προσφυγή στις δικαστικές αρχές για την ανατροπή αυτής της "απόφασης" που καταδεικνύει για άλλη μια φορά (δυστυχώς) το ποιόν αυτών που "ηγούνται" της ομοσπονδίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.